Agenda
Over Untold
Pijlers
Evenementen
Blog
Contact

Theatervoorstelling Kormantse

Wanneer: 02 juni - 21 oktober

Theatervoorstelling Kormantse

In het kader van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden produceert Untold de voorstelling Kormantse in coproductie met Black Harmony. De voorstelling begint in het Kormantse gebied in het huidige Ghana. Tijdens de Trans-Atlantische slavernij ging men hier in verzet met onder andere strategie en spirituele kracht vanuit dit gebied. Vandaag de dag kennen we binnen de Afro-Surinaamse Winti de entiteit Kromanti.

Waar komt deze entiteit vandaan en hoe is het tijdens het verzet in het Caribisch gebied ingezet? Ook zul je tijdens Kormantse erachter komen wat we weten over de Kromanti Winti.

De kennis die in de voorstelling wordt gedeeld is verzameld door Blaka Online, Otmar Watson, Orlando Ceder en Desta Deekman. Ook zijn Nana Efua (beter bekend als Marian Markelo) en Tata Dompo Julien Zaalman geraadpleegd om hun kennis te delen ten behoeve van deze voorstelling. Kormantse is een onderdeel van het Black Heritage Festival en toont immaterieel erfgoed in de vorm van Afrikaanse zang- en dans tradities en gebruiken van Afrikaanse Surinaamse diaspora.

Team
Artistiek leider: Otmar Watson
Choreograaf: Desta Deekman
Scriptwriter & Muzikaal arrangeur: Orlando Ceder
Eindregie: Tati Wirahadiraksa
Kostuums: Nerissa Macnack

Fotocredits: Les Adu

Speeldata

Kaarten zijn te verkrijgen via de websites van de theaters.

Blijf op de hoogte

Abonneer op onze nieuwsbrief