African Diaspora Performing Arts Festival 2021

African Diaspora Performing Arts Festival 2021

African Diaspora Performing Arts Festival 2021

Untold presenteert met trots de 4e editie van het African Diaspora Performing Arts Festival (ADPAF) op 10, 12, 13 en 14 november 2021. Het interdisciplinaire festival vol dans, muziek en toneel waar bezoekers deel kunnen nemen aan en kennis kunnen maken met Afrikaanse podiumkunsten. De verbinding van traditionele- en hedendaagse Afrikaanse- en Caribische kunstvormen & tradities komen tot uiting in het thema van dit jaar: ‘We Are Africa’.  Door de verschillende bevolkingsgroepen en culturen in het continent is er heel veel te bieden op het gebied van kunst en dat laten we ook graag hier in Nederland zien. Het programma van dit jaar bestaat uit een seminar, dans masterclasses, muziekworkshops, theatervoorstellingen en o.a. optredens van internationale dansgezelschappen uit Ghana, Ivoorkust, Suriname.

 

PROGRAMMA

Tijdens het African Diaspora Performing Arts Festival 2021 staan er diverse interessante workshops, voorstellingen en optredens op het programma, verdeeld over 4 dagen.

 

Seminar: Heritage meets Performing Arts
Untold introduceert het festival op woensdag 10 november met het seminar Heritage meets Performing Arts. Onder leiding van consultant en voormalig lector inclusief onderwijs Aminata Cairo gaan deskundigen in gesprek over diversiteit en inclusiviteit binnen de kunst- en cultuursector in Nederland. Deelnemers en deskundigen komen tijdens het seminar met actiepunten ter bevordering van inclusiviteit en diversiteit in de programmering

Inloop: 17:00u | Aanvang 17:30u

Gratis toegankelijk, wel verplicht aanmelden via info@untold.nl

 

Dansvoorstelling Twinsfest & Theatervoorstelling Taal van de Goden
De officiële aftrap van het festival is tijdens de openingsavond op 12 november met de dansvoorstelling Twinsfest van de dans- en theatergroepen Untold en Ghana Dance Ensemble. In deze dansvoorstelling worden tradities en rituelen zichtbaar bij de viering van de geboorte van tweelingen onder de Ghanese ‘Ga’ bevolking.

Op het programma van deze avond staat ook de theatervoorstelling Taal van de Goden van Untold op waarin bezoekers worden meegenomen in het verhaal over legerleider ‘Taharqa’ uit Kemet. Hij was de laatste persoon die ervoor heeft gezorgd dat het oude rijk van Kemet en Kush werd beschermd tegen invasies van buitenaf. Hierna ontstond er vertroebeling en verdraaiing van de klassieke cultuur van Kemet.

Inloop: 19:00u | Aanvang 20:00u

Tickets: €16,- via Bijlmer Parktheater (directe link naar tickets)

 

Masterclasses dans
Op zaterdag 13 november zullen en diverse dans masterclasses plaatsvinden in het Bijlmer Parktheater. Zo kunnen gevorderde dansers meedoen aan de masterclasses West-Afrikaanse dans, Zuid-Afrikaanse dans, Coupé Décalé en Soca van de internationale dansgezelschappen ‘Karismatik Project’ uit Ivoorkust, ‘The Myztikalz’ uit Suriname, ‘Ghana Dance Ensemble’ uit Ghana.

12:00 – 13:30 uur Masterclass traditionele West-Afrikaanse dans

14:00 – 15:00 uur Masterclass Soca

15:00 – 16:00 uur Masterclass Coupé Décalé

Tickets: €5,- per masterclass via Bijlmer Parktheater (link naar agenda)

 

Winti Concert Anyame
Zaterdag 13 november staat op het programma het grote Winti Concert genaamd Anyame van de muziek- en zangformatie Black Harmony. In Anyame neemt Black Harmony het publiek mee in een muzikale reis waarin de oren en ziel een imposante ervaring zullen beleven. Een uniek artistiek concept waarbij zes vocalisten in combinatie met strijk, snaar en slaginstrumenten hedendaagse verhalen zullen vertalen middels muziek in het Surinaams. Muziekwerelden die elkaar tegenkomen en versterken geven een mooie weergave van wat onze Nederlandse samenleving zou moeten zijn.

Inloop: 19:00u | Aanvang 20:00u

Tickets: €16,- via Kunstlinie (directe link naar tickets)

 

Muziekworkshops
Op het middagprogramma van zondag 14 november staan er speciaal voor jongeren tussen de 8 en 17 jaar diverse Afrikaanse muziekworkshops op het programma. De jongeren leren tijdens deze workshops verschillende Afrikaanse instrumenten en ritmes be(spelen) uit Senegal en Ghana.

12:00 – 14:00 uur West-Afrikaanse muziekworkshop van Ghana Dance Ensemble

12:00 – 14:00 uur Sabar, Senegalese muziekworkshop van Ouzin Diop

Tickets: €5,- per workshop via Bijlmer Parktheater (link naar agenda)

 

Première muziektheatervoorstelling Muziki
Het avondprogramma van zondag 14 november wordt afgetrapt met de muziektheatervoorstelling Muziki waarin de muzikanten van Eternity Percussion de evolutie van traditionele Afrikaanse percussie tot aan de hedendaagse Afro-Caribische marching-drum laten zien. De reis zal beginnen in West-Afrika, via Noord en Zuid-Amerika, het Caribische gebied en eindigend in Nederland waar de Caribische marching percussie nu populair is.

Ook op het programma is de dansvoorstelling Yaakaar van Dieuf Dieul o.l.v. Mass Diallo.

Inloop: 16:00u | Aanvang 17:00u

Tickets: €16,- via Bijlmer Parktheater (directe link naar tickets)

Op alle dagen is er een randprogrammering met diverse performances van o.a. de internationale dansgezelschappen ‘Karismatik Project’ uit Ivoorkust, ‘The Myztikalz’ uit Suriname, ‘Ghana Dance Ensemble’ uit Ghana.

 

Het African Diaspora Performing Arts Festival is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam (Stadsdeel Zuidoost), Amsterdam Fonds voor de Kunst, Prins Bernard Cultuurfonds, Het Fonds voor Cultuurparticipatie, Het Fonds Podiumkunsten en BNG Cultuurfonds.

 

Samenwerkingspartners:  Black Harmony, Stichting Eternity Percussion en Be Your Own Hero

 

TEAM

Otmar Watson – Directeur en Artistiek leider

Aisha Martina – Productieleider

Nyanga Weder – Coördinator PR & Marketing

Zulekha Zeegelaar – Projectmedewerker PR & Marketing

Gino Waoe – Stagemanager

Ulrich Entingh – Productiemedewerker

Evelyn Agyemang – Productiemedewerker

Iraida Pocornie – Productiemedewerker

Shamira Hermes – Productiemedewerker/stagiaire

Devanté Albitrouw – Productiemedewerker/stagiaire

 

___

 

Project details

Laat een bericht achter

Your email address will not be published.