African Diaspora Performing Arts Festival 2018

African Diaspora Performing Arts Festival 2018

Untold organiseert op 22, 23 en 24 november 2018 het African Diaspora Performing Arts festival in het Bijlmer Parktheater. Hét interdisciplinaire festival waar bezoekers deel kunnen nemen aan en kennis kunnen maken met Afrikaanse kunstvormen.
Het thema van dit eerste festival is: De Kracht van de Afrikaanse Diaspora.
Op het festival zijn internationale uitwisselingsprogramma’s een belangrijk en vast onderdeel van het aanbod van Untold. Het opzetten en uitvoeren van het African Diaspora Performance Arts Festival is uniek in Amsterdam. Het festival kenmerkt zich door de verbinding die wordt gelegd tussen verschillende West-Afrikaanse en Afro-Caribische kunstvormen. Daarbij worden nieuwe stijlen zoals Afro dance naar voren gebracht. Naast dat traditionele kunstvormen van het continent een podium krijgen, wordt ook aandacht geschonken aan de verbinding met hedendaagse kunstvormen. Dit maakt het festival vernieuwend, vooruitstrevend en uniek. Untold realiseert hiermee een interdisciplinair festival waarbij Afrikaanse kunstvormen centraal staan.
Fotograaf: Lesley Adu
Kleding: Nerissa Macnack
Visagie: Teshura Styling
Vormgeving: Darryl Veldman

 

Programma

Tijdens het African Diaspora Performing Arts Festival staan er diverse interessante workshops en voorstellingen op het programma, verdeeld over 3 dagen.
Crossing borders Symposium
Het middagprogramma op donderdag 22 november start met een symposium “Crossing borders: African Diaspora Arts” onder leiding van Dr. Aminata Cairo. Belangrijke sprekers zijn Stephanie Archangel over Afrofuturism, Kofi Orunmila en Maya Akoeba van Blaka Online over hun boek: Winti, een Afro-Surinaamse spirituele wetenschap voor holistisch welzijn.
Inloop: 15:30u | Aanvang: 16:00u
Gratis toegankelijk, verplicht aanmelden via info@untold.nl
“Neo-tradities”
Het avondprogramma op donderdag 22 november staat in het teken van Neo-tradities.
Traditionele West-Afrikaanse kunstvormen worden verbonden met hedendaagse kunstvormen die op deze avond gepresenteerd zullen worden. We laten met neo-tradities zien hoe oude West-Afrikaanse dansstijlen en kunstvormen een mooie inspiratie zijn voor het hier en nu. De volgende artiesten staan op het programma: danstheatergezelschap Untold, dansgezelschap ACE uit Birmingham (UK) en OTION.
Inloop: 19:00u | Aanvang: 20:00u
Entree: €16, incl. drankje. Tickets via Bijlmer Parktheater
Muziektheatervoorstelling KRA door Black Harmony
Black Harmony zal op vrijdag 23 november hun muziektheatervoorstelling KRA presenteren tijdens het African Diaspora Performing Arts Festival i.s.m. Untold. Kra is een andere benaming voor de ziel afkomstig uit de Fante-Akan. In de voorstelling KRA gaan 7 mannen een spirituele reis maken middels muziek. Wat is de essentie van man zijn? Is er een spirituele balans en hoe belangrijk is dit voor zwarte mannen?
Verder is er die avond een African Fashionshow, de act ‘Influence’ door Daphne Scheerlink & Alvaro Oosterwolde en een dansvoorstelling genaamd Continent Inbetween door studenten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.
Inloop: 19:00u | Aanvang: 20:00u
UITVERKOCHT
Afrodance workshops en showcase
Speciaal voor jongeren wordt op zaterdag 24 november 2018 de Afrodance Showcase georganiseerd. Afrodance is wereldwijd niet meer weg te denken uit de jongeren Urban cultuur. Op social media vindt je continue filmpjes van jongeren en jongerengroepen die hun beste Afrodance moves tonen. Topchoreograaf Serge Koffi is ambassadeur van deze avond. Hij verzorgt in de middag van 15:00 – 18:00u samen met Precious Alvares en Be Your Own Hero Afrodance workshops voor kinderen en jongeren in het Bijlmer Parktheater.
15:00 – 16:00u Afrodance workshop 8+ door Precious Alvares
16:00 – 17:00u Afrodance workshop 8+ door Be Your Own Hero (Paramaribo)
17:00 – 18:00u Afrodance masterclass 16+ door Serge Koffi
Entree: €4 per workshop
In het avondprogramma staat er een showcase op het programma waarin groepen uit Berlijn, Paramaribo, Londen en Parijs samen met lokale groepen uit Amsterdam hun acts zullen presenteren aan het publiek.
Inloop: 19:00u | Aanvang: 20:00u
Entree: €5. Tickets via Bijlmer Parktheater
Op alle dagen is er een randprogrammering met de expositie ‘Arteast’ van Darryl Veldman en aankleding en entertainment van Wildvreemd.

De digitale brochure kunt u hier bekijken:

Het African Diaspora Performing Arts festival komt mede tot stand met financiële bijdrage van: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernard Cultuurfonds, Gemeente Amsterdam (Stadsdeel Zuidoost) en het VSB Fonds.
Project details