Black History Month Amsterdam

Black History Month Amsterdam

Untold heeft het initiatief genomen om een Black History Month te organiseren geconcentreerd op Amsterdam. De onderwerpen die tijdens deze maand worden behandeld gaan vooral over de Trans-Atlantische slavernij en het kolonialisme. Ook de historische periodes daarvoor die van belang zijn geweest voor opbouw van de huidige samenleving zullen enigszins worden behandeld. Untold heeft de maand juni gekozen als de Black History Month in Nederland, omdat het precies past in de visie van bezinning en herdenking als het gaat om kolonialisme en slavernij en toeleiding naar de viering van de officiele afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen. De Black History Month Amsterdam start op vrijdag 1 juni en eindigt op zondag 1 juli in het Oosterpark tijdens het Keti Koti festival.

Black History Month Amsterdam Untold flyer

Prpgramma Black History Month Amsterdam Untold

Openingsavond Black History Month Amsterdam

Op 1 juni 2018 openen wij de Black History Month Amsterdam met n van Untolds bekendste voorstellingen: KONFO!

Konfo is een muziek- en dansvoorstelling van theatergezelschap Untold over het presenteren van spirituele kracht in de verschillende fases van geestelijke ontwikkeling. Dit wordt uitgebeeld in de vorm van dans, muziek, symbolieken en zang gebaseerd op Afrikaanse en Carabische culturen en rituelen.

In het voorprogramma deze avond staan o.a.: zangoptreden van Olorun, een keynote speech van Ashaki Leito (organisator van Miss Black Hair Nederland), Force de Frappe en 2 spoken word acts.

Black History Month Amsterdam week 1 + 2

In de eerste twee weken zijn er verschillende workshops te volgen, zoals een afrodance workshop, een djembe workshop, de Black History seminar in de Centrale OBA, leefstijl workshops door Healthy Libi en Black History workshops gegeven door Swazoom en Untold!

De entree voor de Black History seminar is 10, met OBA-pas 5

De entree voor de rest van de workshops is gratis, maar aanmelden is verplicht!

Black History Month Amsterdam week 3 + 4

In de laatste twee weken kun je nog steeds interessante en leuke workshops volgen, waaronder de Flavours of Afrika Cooking door Swazoom, je eigen Black History programma opnemen bij Radio Mart & african dance en drum workshops door Untold.

De entree voor de workshops is gratis, maar aanmelden verplicht!

Afsluitingsbijeenkomst Keti Koti Festival

Op zondag 1 juli vindt er een interactieve afsluitingsbijeenkomst plaats in het Boni-Tula Oso tent op het Keti Koti festival in het Oosterpark. Entree is gratis.

Uitleg Black History Month Amsterdam Untold

Stichting Untold

Untold biedt een uniek aanbod aan kinderen, jongeren en volwassenen als het gaat om het beoefenen van kunstdisciplines op het gebied van Afrikaanse dansstijlen, muziek en theatervormen.

Het empoweren van jongeren is een belangrijke activiteit waar Untold zich mee bezighoudt, naast talentontwikkeling, cultuureducatie en professionele producties.

Untold vindt het van belang om jongeren, en Afro Nederlandse jongeren in het bijzonder, bewust te maken van hun collectieve identiteit, historie en toekomstperspectief.

In opdracht van de Gemeente Amsterdam organiseert Untold activiteiten in het kader van het slavernijverleden. Het project Our Story wordt ingevuld middels een educatieprogramma voor tieners en jongeren met als thema Gedeelde Geschiedenis.

Project details