Website | About Us
15343
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15343,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Untold is een culturele organisatie gericht op tieners, jongeren en jongvolwassenen die bezig willen zijn met kunst en cultuur, waarbij vooral West-Afrikaanse en Afro-Caribische dans- en muziekstijlen centraal staan. Untold staat bekend om haar multidisciplinaire theater- en dansproducties en de wijze waarop de doelgroep wordt begeleid en gecoacht in hun artistieke ontwikkeling. Untold heeft een uniek concept als het gaat om het bevorderen van talentontwikkeling en cultuurparticipatie. Ten eerste bereikt Untold met haar producties heel veel bezoekers met een niet westerse achtergrond. Daarnaast bereikt Untold met haar aanbod heel veel Surinaamse, Antilliaanse en andere Afrikaanse groepen jongeren. Untold weet juist deze groepen te bereiken die normaliter het theater nooit bezoeken. Daarnaast richt Untold zich ook op de persoonlijke ontwikkeling van jongeren middels op maat aangeboden empowermentactiviteiten op het gebied van identiteit en cultuur. Hiervan zijn de schoollessen over de slavernij een voorbeeld van.

WAARDEN VAN ONS WERK

Untold biedt op artistieke wijze inzicht in de cultuur en geschiedenis van Afrikanen in de diaspora. Untold fungeert hierdoor ook als informele instituut voor alle vragen op het gebied van kunst- en cultuur met een Afrikaanse grondslag in Amsterdam Zuidoost. Dit uit zich vooral in de verschillende activiteiten en projecten die Untold biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen. Untold staat daarom bekend om haar onderscheidende aanbod, diversiteit, kwaliteit en bereik van haar doelgroep dat gebruik maakt van het werk van Untold. Daarbij zit in elke activiteit een belangrijke maatschappelijke boodschap dat zowel het maatschappelijke als ook het artistieke proces van deelnemers bevorderd.

MISSIE

Untold vindt het essentieel dat het zelfbeeld van deze jongeren wordt versterkt en gewaarborgd. De middelen die Untold vanuit de vereniging hanteert om deze missie te realiseren zijn vooral het aanbieden van theater- en dansproducties en danslessen. De producties worden zowel nationaal als internationaal opgevoerd. De verhalen worden uitgebeeld in een diversiteit aan Afrikaanse en Afrikaans Caribische dans- en muziekstijlen. Daarnaast biedt Untold ook empowerment activiteiten aan zoals: trainingen, coachingstrajecten, uitwisselingsprogramma en debatten. Stichting Untold wilt vooral jonge makers de gelegenheid geven om vanuit hun eigen achtergrond hun verhaal te vertellen. Een verhaal dat zowel educatief als entertainend is. The voorstelling `The Story Untold’, `Obia’, `Remember’, en `Four Elements’ zijn daar voortreffelijke voorbeelden van.

SAMENWERKINGSPARTNERS